A D -vitamin növelheti az emlőrákos betegek túlélését

A D -vitamin növelheti az emlőrákos betegek túlélését

és a D-vitamin szignifikánsan csökkentette az IL-17A termelését mindhárom csoport sejtjeiben, beleértve a két asztmás csoportot. A szteroidok viszont kevés hatással voltak az IL-17A termelésére az asztmás betegek sejtjeiben.

A csoport arra a következtetésre jut, hogy a D-vitamin gátolta az IL-17A termelést az összes vizsgált betegnél, „függetlenül a szteroidokra való klinikai reakciótól”, és ezek az eredmények tehát „új szteroid-fokozó D-vitamin tulajdonságaitól azonosítják a D-vitamin beépítését asztmás betegek ”.

A megállapítások tehát arra utalnak, hogy a D-vitamin biztonságos és hasznos kiegészítő kezelés lehet.

Ha a D -vitamin sikeresnek bizonyul a vizsgálatokban, és kimutatták, hogy csökkenti a szükséges szteroidok mennyiségét, akkor óriási hatással lehet az asztmás betegek életminőségére.

Ahogy Hawrylowicz egy nyilatkozatban magyarázza:

“Ezek a megállapítások nagyon izgalmasak, mivel azt mutatják, hogy a D -vitamin egy nap nemcsak szteroidrezisztens asztmával kezelhető, hanem az is Csökkentse a szteroidok dózisait más asztma betegekben, csökkentve a káros mellékhatások kockázatát. ”

Azt mondja, hogy a megállapítások „annyira pozitívak” voltak, hogy már klinikai vizsgálatot indítanak szteroid -rezisztens asztmás betegekben, hogy többet megtudjanak a D -vitamin felhasználásáról az asztma kezelésére.

asztma az uk segített a tanulmány finanszírozásában, és a kutatócsoport a King’s Health Partners Akadémiai Egészségtudományi Központ része.

Egy másik, az American Journal of Medicine -ben közzétett egy másik tanulmányban az Egyesült Államokban Johns Hopkins kutatói szerint a D -vitamin nagyon magas vérszintje nem jelent további előnyt, és figyelmezteti, hogy a D -vitamin szintjének növelése a „Bel” című részben ” egészséges emberek ”, akiknek a szintje normális, több kárt okozhat, mint hasznot.

Írta: Catharine Paddock PhD

 • Immunrendszer/oltások
 • Táplálkozás/étrend

A D -vitamin növelheti az emlőrákos betegek túlélését

Az emlőrák a rák leggyakoribb formája, függetlenül az etnikai hovatartozástól vagy fajtól. A korábbi kutatások azt sugallják, hogy a D -vitamin pozitív hatással lehet a rákellenes terápiára, és egy új tanulmány összefüggésben áll a mellrák túlélési arányával a D. vitamin szintjével. Az Egyesült Államokban évente mintegy 220 000 nőt diagnosztizálnak mellrák. 2013 -ban 230 815 nőt diagnosztizáltak emlőrákban, és 40 860 meghalt a betegségben.

A kutatók korábban azt sugallták, hogy a D -vitamin hasznos lehet a rák kezelésében.

Egyes vizsgálatok azt sugallják, hogy a D -vitamin aktív metabolitja – amelyet kalcitriolnak neveznek – rákellenes lehet. Kimutatták, hogy az egerekben a kalcitriol beadása megállítja a rákos sejtek proliferációját és növekedését, csökkenti a tumor vérkép képződését és serkenti a sejtek halálát.

Bár az emberekben még nincs elég klinikai vizsgálat, hogy ezt igazolják, néhány klinikai és preklinikai vizsgálat azt mutatja, hogy a D-vitaminhiány elkerülése és a D-vitamin-kiegészítők szedése költséghatékony és biztonságos módszer lehet a rák megelőzésére és Javítsa a prognózist a betegségben már diagnosztizált betegeknél.

A D -vitamin társulása az emlőrák túlélési arányaival

Új tanulmány Dr. Song Yao vezetésével, a New York -i Buffalo -i Roswell Park Cancer Institute -ból, 1666 diagnosztizált nő adatait elemezte. mellrákos.

A betegek részt vettek a Pathways Study -ban, a Kaiser Permanente Észak -Kaliforniában 2006 -ban létrehozott mellrákos túlélők kohort vizsgálatában.

Gyors tények az emlőrákról

 • Ebben az évben mintegy 246 660 új invazív emlőrák esetét diagnosztizálják az Egyesült Államokban
 • Körülbelül 40 450 amerikai nő fog meghalni az emlőrákban 2016 -ban.
 • Több mint 2,8 millió emlőrákos túlélő van az Egyesült Államokban

Tudjon meg többet az emlőrákról

A kutatók a D -vitamin szintjét vizsgálták Biomarker 25-hidroxi-tamin D (25OHD) a diagnózis idején, és a túlélési prognózissal társította őket.

A Pathways vizsgálat nyomon követésének részeként a betegeket rendszeres időközönként ellenőrizték a komorbiditások és az általános egészség szempontjából: 12, 24, 48, 72 és 96 hónap.

A kutatók több mint egy évre, 2014. január 5 -től 2015. március 15 -ig elemezték az adatokat, és az eredményeket a JAMA Oncology folyóiratban tették közzé.

A megfigyelt betegek átlagéletkora 58,7 év volt. Összességében a betegek fele D-vitamin hiányos volt, és több mint egyharmaduk nem volt elegendő D.-vitaminszint. A legalacsonyabb szintet a hármas-negatív rákban szenvedő premenopauzális nőkben találták meg. A

hármas-negatív emlőrák egy olyan rák típus, amely negatívan teszteli az ösztrogénreceptorokat, a progeszteron receptorokat és a HER2 fehérjét. A

25OHD szintje fordítottan arányos volt a betegség előrehaladásával és a halálozási arányokkal.

A 25OHD alacsonyabb szintje a magasabb daganatos stádiummal és fokozattal volt társítva, és a legmagasabb 25. -es szintű nőknél magasabb a túlélési arány. A

25OHD szintje is arányosan megnőtt a D -vitamin étrend és a kiegészítő bevitel mellett.

„Megállapításaink kényszerítő megfigyelési bizonyítékokat szolgáltatnak a D -vitaminszint és az emlőrák progressziójának és a halálának kockázatának inverz asszociációjára” – fejezi be a szerzők.

További kutatások szükségesek az okozati összefüggések megállapításához

A szerzők óvatosak annak a lehetőségének, hogy a D -vitamin -asszociációk az egészségének általánosabb aspektusát jelzik, ahelyett, hogy az emlőrákos betegekre specifikusak lennének.

Azt is figyelmeztetik, hogy a 25OHD koncentráció a környezeti és élettani változásoktól függ. A szerzők azonban kiigazították tanulmányukat ezen változások, valamint a kemoterápia és a kezelés egyéb formáinak figyelembevétele érdekében, amelyek befolyásolhatják a D -vitamin szintjét.

Dr. Yao és a Team megjegyzi, hogy bár tanulmányuk önmagában nem jelzi az okozati összefüggést, úgy tűnik, hogy megállapításaik megerősítik a korábbi irodalmat, amely a 25OHD szint és a rák túlélése közötti okozati összefüggést javasolt.

Az okozati összefüggések magasabb bizonyossággal történő megállapításához azonban a kutatóknak randomizált klinikai vizsgálatokat kell végrehajtaniuk, a D -vitamin -kiegészítők és a placebo gyógyszerek beadását a rákos betegek számára. Az ilyen klinikai vizsgálatok

Az ilyen klinikai vizsgálatok nem lehetnek teljesen megvalósíthatók – figyelmezteti a szerzők, a D -vitamin -előnyök elismerése miatt a rákos betegek számára, valamint a D -vitaminhiány vagy elégtelenség miatt az emlőrákban szenvedő nőkben. Egy megvalósíthatósági tanulmány kimutatta, hogy a nemrégiben diagnosztizált emlőrákos betegek 84,4 % -a már elkezdte a D -vitamin -kiegészítők szedését.

Olvassa el arról, hogy a D -vitaminhiány miként növeli a hólyagrák kockázatát.

 • Mellrák
 • Rák/onkológia

A D -vitamin megakadályozhatja a kognitív károsodást Parkinson betegeiben

A D -vitamin ismert, hogy az egészségünk javát szolgálja azáltal, hogy szabályozza a testben lévő kalcium és foszfát mennyiségét – ami segít a csontok és a fogaink egészséges állapotában. Az új kutatások azonban azt sugallják, hogy a Parkinson -kórban szenvedő emberek esetében a vitamin segíthet megelőzni vagy késleltetni a kognitív károsodás és a depressziós tünetek kialakulását.

A Parkinson -kór -alapítvány szerint a Parkinson -kórban szenvedő betegek kb. % kognitív károsodás vagy demencia van.

Tanulmányuk hátterében, amelynek eredményeit a Parkinson -kór folyóiratában teszik közzé, a kutatók szerint a korábbi kutatások azt mutatták, hogy a D -vitamin fontos szerepet játszik a központi idegrendszerben, segítve a központi idegrendszert Neurodevelopment és a mitokondriális funkció stabilizálása.

Ezt szem előtt tartva a vizsgálók úgy döntöttek, hogy a D -vitamin szintje befolyásolta a Parkinson -kór 286 betegének kognitív károsodását és hangulatát.

Minden beteget teszteltek a globális kognitív funkció, a verbális memória, a szemantikai verbális folyékonyság, a végrehajtó funkció és a depresszió mérésein. A diaxil gyakori kérdések ugorjon erre a weboldalra kutatók ugyanazon a napon megmérték a D -vitamin szintjét is.

Magasabb D -vitamin -szint „jótékony” a demencia megkezdése előtt

A kutatók azt találták, hogy 225 beteg szenved a demencia tüneteitől, míg 61 nem.

Minden olyan betegnél, akiknek magasabb a D -vitaminszintje, jobban képesek voltak visszahívni a neveket, és rövidebb késleltetést tapasztaltak a szóbeli tanulási teszt elemeinek emlékezésében.

De a résztvevők demenciára és nem demenciális csoportokra osztásakor a D-vitamin magasabb szintje csak javította a folyékonyságot és a verbális tanulást a demenciától mentes Parkinson-betegek számára.

Kommentálva ezeket az eredményeket, Dr. Peterson azt mondja:

„Az a tény, hogy a D-vitamin-koncentráció és a kognitív teljesítmény közötti kapcsolat a nem domborált részhalmazban robusztusabbnak tűnt Mielőtt a demencia jelen lenne, hatékonyabb lehet. ”

A kutatók azt is megállapították, hogy a D -vitamin magasabb szintje javítja a depresszió tüneteit a demenciától mentes alanyokban.

Megjegyzik, hogy a magasabb D -vitaminszintek nem befolyásolták a demenciában szenvedő résztvevők depresszióját, és a csoport egészében a D -vitaminszintek nem különböztek a betegség súlyosságát.

A kutatócsoport rámutat arra, hogy tanulmányuknak vannak bizonyos gyengeségei. Nem volt képes meghatározni a D -vitamin okozati hatásait a Parkinson -kára, például arra, hogy a vitamin alacsony szintje befolyásolja -e a kognitív teljesítményt.

Ezenkívül a vizsgálat nem vette figyelembe, hogy a betegek D -vitamin -kiegészítőket szednek -e.

Orvosi hírek ma nemrégiben beszámoltak egy olyan tanulmányról, amely szerint a terhesség alatt magas D -vitamin -bevitelű anyák nagyobb valószínűséggel erősebb izmokkal rendelkeznek.

 • Parkinson -kór
 • Alzheimer/Dementia
 • Neurológia/idegtudomány
 • Táplálkozás/étrend

A D -vitamin „csökkenti a fájdalmat és a depressziót” a 2. típusú diabéteszes nőkben

2. típusú cukorbetegség már régóta kapcsolódik a nők depressziójának nagyobb kockázatához, és a korábbi kutatások mindkét állapotot a fájdalommal társították. Egy új tanulmány azonban azt sugallja, hogy a D -vitamin -kiegészítés csökkentheti mind a depressziót, mind a fájdalmat a 2. típusú cukorbetegségben szenvedő nőkben.

Kutatócsoport, amelyet Todd Doyle vezette, a Loyola Egyetemi Chicago Stritch Orvostudományi Iskola pszichiátriai és viselkedési idegtudományi tanszékének vezetésével, megállapításait a Loyola Egészségtudományi Campus kutatási konferenciáján mutatta be.

A vizsgálók megjegyzik, hogy korlátozott tanulmányok vannak arra, hogy a fájdalom hogyan befolyásolhatja a depresszió kezelését a 2. típusú cukorbetegségben szenvedő egyéneknél szerepet játszik a fájdalom és a depresszió összefüggésében a 2. típusú cukorbetegséggel.

Ehhez az elme, a csoport tanulmányt készített arról, hogy a D -vitamin -kiegészítés hogyan befolyásolta a 2. típusú cukorbetegségben szenvedő nőket, akik szintén depresszióban szenvedtek.

A vizsgálat kiindulási helyén a nők 61% -a neuropátiás fájdalomról számolt be, például a lábaikban és a lábukban a fájdalmat vagy a fájdalmat, és 74% -a szenzoros fájdalmat jelentett – zsibbadás és bizsergés a kezükben, az ujjaikban és lábak.

A nőknek hetente 50 000 NU D2 -vitamin -kiegészítést kellett vinniük 6 hónapra.

A

depresszió és a fájdalom „javult” a D2 -vitamin -vitaminnal a vizsgálati időszak végén a nők depressziós szintje jelentősen javult a D2 -vitamin kiegészítés után.

Ezenkívül azok a nők, akik a kezdetben neuropátiás és/vagy szenzoros fájdalmat szenvedtek, a tünetek szintén csökkentek a D2 -vitamin -kiegészítés után 3 és 6 hónapon belül.

A megállapítások kommentálásakor Todd Doyle azt mondja:

„A fájdalom gyakori és gyakran súlyos probléma a 2. típusú cukorbetegségben és depresszióban szenvedő nőknél. Míg további kutatásokra van szükség, a D2 -kiegészítés ígéretes kezelést jelent mind a fájdalom, mind a depresszió szempontjából a 2. típusú cukorbetegség esetén. ”

A nyomozók azt mondják, hogy mostantól finanszírozást kaptak a Nemzeti Ápolási Kutatási Intézettől – a Nemzeti Egészségügyi Intézetek részétől (NIH) -, amely lehetővé teszi számukra, hogy tárgyalást végezzenek, és megvizsgálják, hogy két különböző adag A D3 -vitamin -kiegészítők befolyásolhatják a 2. típusú cukorbetegségben szenvedő nők egészségügyi eredményeit.

„A D-vitamin széles körben elterjedt egészségünk és bizonyos krónikus betegségek, például a 2. típusú cukorbetegség számára”-mondta Sue Penckofer, a tanulmány társszerzője és a Loyola Egyetemi Chicago Marcella Niehoff Ápolási Iskola professzora.

„Ez az NIH -támogatás lehetővé teszi számunkra, hogy jobban megvilágítsuk azt a szerepet, amelyet ez a tápanyag játszik a cukorbetegségben szenvedő nők egészségének kezelésében.”

A D -vitamin előnyei

D -vitaminnak számos fontos funkciója van a testben. Segít a testben a kalcium és foszfát mennyiségének szabályozásában, amelyek szükségesek a csontok és a fogak egészségének fenntartásához.

A korábbi kutatások azt sugallták, hogy a D -vitamin hiányosságai negatívan befolyásolhatják egészségünket. Az orvosi hírek ma nemrégiben beszámoltak egy olyan tanulmányról, amely szerint az alacsony D -vitaminszint károsíthatja az agyat.

Egyéb kutatások összekapcsolták a D -vitaminhiányt a gyermekeknél a vérszegénység fokozott kockázatához és a csontok gyorsabb öregedéséhez.

A test a D -vitamin nagy részét a Napból kapja, de az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálata (NHS) megjegyzi, hogy sok étel jó.

 • Olaj halak, például lazac, szardínia és makréla
 • tojások
 • Erősített zsírterületek –
  • Táplálkozás/étrend
  • Fájdalom/érzéstelenítés

  D -vitamin -kiegészítés – Legyen óvatos, a kutatók figyelmeztetnek

  A D -vitamin nagyon magas vérszintje nem jelent további előnyt – jelentette be Johns Hopkins kutatói az American Journal of Medicine -ben. Valójában, amikor a jelenlegi és korábbi tanulmányaik eredményeit kombinálták, azt találták, hogy a D -vitamin szintjének növelése az „egészséges emberekben” már a normál szinttel potenciálisan káros lehet.

  Az egészséges embereket és az egészségügyi szakembereket az egészségügyi weboldalak és a média történeteinek bombázták az alacsony D -vitaminszint veszélyeiről, sürgetve az embereket, hogy vegyenek kiegészítőket az artériák, magas vérnyomás, cukorbetegség, Gyenge csontok és számos más betegség.

  Muhammad Amer, M.D., M.H.S. tanulmányvezetője elmondta:

  „Az egészséges emberek ezeket a tablettákat felbukkanják, de nem szabad a D -vitamin -kiegészítők szedését ellenőrizetlenül szedni. Egy bizonyos ponton a D -vitamin már nem jelent túlélési előnyt, tehát ezeknek a drága kiegészítőknek a bevétele a legjobb esetben pénzpazarlás. ”

  Néhány ember határozottan előnyös a magasabb D -vitamin vérszintekből, és azokat kiegészítőknél kell figyelembe venni, ezek magukban foglalják:

  • Idős nők
  • Betegség
  • Postmenopauzális nők
  • Nagyon elhízott emberek

  Ebben a tanulmányban Dr. Amer és Dr. Rehan Qayyum több mint 10 000 résztvevő adatait vizsgálták meg Nhanes (Nemzeti Egészségügyi és Táplálkozási Vizsgálati Felmérés) 2001 és 2004 között. Ezután 2006 végéig összegyűjtötték a nemzeti halálindexben összegyűjtött adatokkal.

  Amikor megvizsgálták a halálesetek részleteit Az összes ok és kifejezetten a szív- és érrendszeri betegség, azt találták, hogy az emberek, akiknek a vérszintje a legmagasabb tartományban volt, amit az Orvostudományi Intézet „megfelelőnek” tart (21 nanogram / milliliter 25-hidroxi-tamin D) 50% -kal alacsonyabb volt a korai halálos kockázata.

  Mivel a D -vitamin vérszintje 21 milliliternél 21 nanogramm fölé emelkedett, úgy tűnt, hogy ez a védő hatékony.

  Contents